Licentieovereenkomst

Ben je van plan een werk in licentie te geven, dan stellen we bij Spaans&Spaans graag een licentieovereenkomst voor jou op.

Auteursrechten beschermen werken van letterkunde, wetenschap of kunst. Maar ook software wordt vaak door het auteursrecht beschermd! Bij een licentieovereenkomst geeft de auteursrechthebbende (licentiegever) aan een ander (licentienemer) toestemming om het werk van letterkunde, wetenschap of kunst te gebruiken. In de licentieovereenkomst kan een licentievergoeding worden afgesproken. Zonder deze licentie zou het voor de ander onrechtmatig zijn om het werk te gebruiken. Een licentieovereenkomst regelt alleen het gebruik van een werk (het mogen openbaarmaken en/of verveelvoudigen), het auteursrecht blijft in handen van de auteursrechthebbende! Dit is anders indien de auteursrechthebbende zijn auteursrecht op een werk overdraagt.

Per 1 juli 2015 dient een exclusieve licentie (alleen de licentienemer is bevoegd om het werk op de afgesproken manier te gebruiken) schriftelijk te worden overeengekomen. Een niet-exclusieve licentie (licentienemer mag ook aan andere licentiëren) mag ook mondeling worden verleend. Wij raden altijd aan om ook niet-exclusieve licenties schriftelijk vast te leggen zodat beide partijen begrijpen wat precies is afgesproken.

Heb je een licentieovereenkomst nodig, dan kunnen wij die voor jou opstellen. Wij stellen al een licentieovereenkomst op vanaf €190,- (exclusief 21% BTW). De licentieovereenkomst wordt altijd op maat gemaakt door een van onze juristen aan de hand van de informatie die wij van jou ontvangen. Neem gerust even contact op.