Influencer (marketing) overeenkomst

 

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om voor de promotie van jouw product (of dienst) een influencer in te schakelen. Er zijn alleen nog wat juridische vragen waar je mee rondloopt. Zoals: van wie is eigenlijk de content die de influencer maakt (auteursrecht)? Of: hoe zorg ik ervoor dat de influencer mijn reputatie als bedrijf niet beschadigt? Voor al dit soort zaken - en meer - is het verstandig om een overeenkomst met jouw influencer af te sluiten.

Het klinkt misschien niet zo spannend maar het maken van goede afspraken met jouw influencer is namelijk toch echt van belang. Als je bang bent om jouw potentiële influencer af te schrikken met ellenlange contracten in onbegrijpelijk juridisch jargon hebben we bij Spaans&Spaans goed nieuws: een “influencer agreement” hoeft heus niet meer dan een paar kantjes in beslag te nemen en kan ook gewoon in aantrekkelijk taalgebruik worden opgesteld.

Heb je een influencer overeenkomst nodig, dan kunnen wij die voor jou opstellen. Wij stellen al een influencer overeenkomst op vanaf €200,-(exclusief 21% BTW). De influencer overeenkomst wordt altijd op maat gemaakt door een van onze juristen aan de hand van de informatie die wij van jou ontvangen. Neem gerust even contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.