expertise&

start-ups

Bij Spaans&Spaans helpen we graag startende, ambitieuze ondernemers die iets nieuws willen opzetten. Pioniers op het gebied van duurzaamheid of tech bijvoorbeeld. We krijgen energie uit het meedenken met ondernemers die op zoek zijn naar slimme(re) oplossingen.

Onze starterspakketten

Door de jaren heen hebben wij al veel starters op weg mogen helpen. Speciaal voor startende bedrijven bieden wij starterspakketten aan, die zorgvuldig door ons zijn samengesteld. Wij stellen enkel op maat gemaakte documenten op. 'Op maat gemaakt', betekent dat wij jouw bedrijf eerst door en door willen leren kennen, voordat we aan de slag gaan. Natuurlijk houden we rekening met het feit dat je een starter bent en sturen we je bij waar nodig.

Drempel: jouw onderneming staat niet langer dan een jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De aard van jouw dienstverlening/product kan er bovendien toe leiden dat het starterspakket niet geschikt is.

Even rechtzetten

Regelmatig zien wij op fora voor ondernemers de vraag langskomen (vaak van startende ondernemers) of het wellicht mogelijk is om een aantal sets algemene voorwaarden in te mogen kijken teneinde wat ‘inspiratie’ op te doen. Nu de o zo dringende vraag: mag dit?

Een kort antwoord: nee, je mag in beginsel niet de algemene voorwaarden van een concurrent kopiëren. De inhoud van algemene voorwaarden wordt veelal beschermd door het auteursrecht. Dit betekent dat enkel de rechthebbende van de auteursrechten het recht heeft om deze ‘te verveelvoudigen en openbaar te maken’.


Waar kunnen we je bij helpen?

Als startende ondernemer kan het soms best prettig zijn om een beetje te worden bijgestuurd. Onze juristen hebben aan een half woord genoeg en corrigeren, maar ook inspireren, waar nodig. Samen zorgen we ervoor dat de start van jouw onderneming zo vlekkeloos mogelijk verloopt.