expertise&

contracten

Net zoals je niet zonder enige routebeschrijving naar Moskou wilt afreizen, wil je ook niet zonder enige voorbereiding in een overeenkomst stappen. Bij Spaans&Spaans kunnen wij voor jouw onderneming contracten in aantrekkelijke taal opstellen en aanpassen aan jouw doelgroep. Natuurlijk kunnen wij ook kijken of jouw bestaande contracten nog up-to-date zijn, of een check uitvoeren indien je met een nieuwe partij wilt gaan contracteren en deze jou vraagt iets te ondertekenen. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Een vertaling nodig van een juridisch document? Dat doen wij ook.

Algemene Voorwaarden

Sommige afspraken wil je met elke klant (opnieuw) maken.

Door gebruik te maken van algemene voorwaarden voor jouw onderneming kan je een hoop tijd besparen, nu je alles van tevoren hebt vastgelegd. Daarbij zijn goede algemene voorwaarden essentieel om de aansprakelijkheid van jouw bedrijf en jouzelf als persoon zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kan jij als ondernemer met een gerust hart je bezighouden met dat wat je het liefste doet.

Elke set van algemene voorwaarden is uniek, doordat iedere onderneming anders is. Als jij je vooral richt op consumenten, heeft de wetgever bepaald dat consumentenbescherming voorop staat. Dit heeft directe gevolgen voor jouw algemene voorwaarden. Daarentegen kunnen andersoortige typen ondernemingen met geheel andere wettelijke regels te maken hebben. Bij Spaans&Spaans geloven wij daarom niet in eenheidsworst. Juist bij algemene voorwaarden zit het hem in de details en gestandaardiseerde algemene voorwaarden zullen veelal niet voldoende zijn als het er echt op aankomt.

Even rechtzetten

Wij krijgen regelmatig de vraag of het verplicht is om algemene voorwaarden te laten deponeren (bij de KvK of de rechtbank). Blijkbaar bestaat er een hardnekkig misverstand dat voorwaarden altijd gedeponeerd moeten worden. Het tegendeel is waar: deponeren is maar zelden nodig.

Slechts indien het redelijkerwijs niet mogelijk is om de voorwaarden 'ter hand te stellen', (denkbaar is dat het een heel boekwerk betreft) kan het deponeren van de voorwaarden een handige oplossing zijn. Daarbuiten geldt vooralsnog dat je gewoon verplicht bent om de voorwaarden aan jouw klant ter hand te stellen, en het deponeren van de voorwaarden dus maar weinig toegevoegde waarde heeft.

Let wel, gedeponeerde algemene voorwaarden krijgen een zogenaamde deponeringsdatum. Deze deponderingsdatum kan handig zijn als bewijs wanneer er discussie ontstaat over welke versie van de algemene voorwaarden van toepassing is.

Influencerovereenkomst

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om voor de promotie van jouw product (of dienst) een influencer in te schakelen. Er zijn alleen nog wat juridische vragen waar je mee rondloopt. Zoals: van wie is eigenlijk de content die de influencer maakt ('auteursrecht')? Of: hoe zorg ik ervoor dat de influencer mijn reputatie als bedrijf niet beschadigt? Voor al dit soort zaken - en meer - is het verstandig om een overeenkomst met jouw influencer te sluiten.

Het klinkt misschien niet zo spannend maar het maken van goede afspraken met jouw influencer is wel degelijk van belang. Als je bang bent om jouw potentiële influencer af te schrikken met ellenlange contracten in onbegrijpelijk juridisch jargon, dan hebben we bij Spaans&Spaans goed nieuws: een 'influencer agreement' hoeft heus niet meer dan een paar kantjes in beslag te nemen en kan ook gewoon in aantrekkelijk taalgebruik worden opgesteld.

Waar kunnen we je bij helpen?

Onze juristen zijn vakkundig, creatief en ervaren in het contractenrecht. De juridische documenten worden door ons op maat gemaakt. "Op maat" betekent ook echt op maat. We zijn niet alleen nieuwsgierig naar slimme(re) juridische oplossingen, maar ook naar jouw doelgroep, de kernwaarden van jouw bedrijf en naar al jouw angsten en verwachtingen. Jij staat als deskundige in jouw vakgebied centraal. We nodigen je dan ook uit om niet aan de zijlijn te blijven staan, maar actief deel te nemen aan onze samenwerking.