kennis&

expertise

Waar zijn we goed in?

Spaans&Spaans is een eigentijds en ambitieus Juridisch Kantoor, gespecialiseerd in het ICT-recht, Intellectueel Eigendom en Privacy. Onze juristen zijn vakkundig, creatief en een beetje eigenwijs. Onze visie? Samen ontdekken we slimme(re) oplossingen.

Met onze persoonlijke aanpak, kennis van techniek en verrassend pragmatische adviezen hebben we al veel (tech-)bedrijven, creatives en start-ups mogen bijstaan.

Privacy

Met jouw onderneming of organisatie heb je ongetwijfeld te maken met persoonsgegevens die jij verwerkt of door derde partijen laat verwerken. Op het moment dat er persoonsgegevens in het spel zijn, ontstaan er verplichtingen voor jou als ondernemer. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn daar nog flink wat regels aan toegevoegd. Als ondernemer is het soms nog knap lastig om uit te vogelen wat je er in de praktijk precies mee moet. Tegelijkertijd worden particulieren steeds mondiger. Ze willen de eindeloze mogelijkheden van het internet benutten maar ook de controle houden over ‘hun’ data. Spaans&Spaans begrijpt dat deze tijd nieuwe privacykwesties kent. Door onze tech-kennis kunnen onze juristen de juiste vragen stellen.

ICT-recht

Het ICT-recht is een nieuw, buitengewoon complex rechtsgebied waarin uitsluitend juristen met een relevante expertise en het vermogen om ondanks een razendsnel veranderende wetgeving toch steeds weer 'up-to-date' te blijven, door de bomen het bos nog kunnen zien. Spaans&Spaans biedt deze expertise en is uiteraard ook volledig op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot het ICT-recht. Onze samenwerking met developers zorgt er bovendien voor dat we ook de technische kant van het verhaal begrijpen. Je kan bij ons niet alleen terecht voor ICT-contracten maar bijvoorbeeld ook voor juridisch advies bij een vastgelopen ICT-project.

Intellectueel eigendom

Het intellectueel eigendomsrecht (IE-recht) is een verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën, producten en intellectuele prestaties, zoals software, design, foto’s, muziek, merken en teksten. Ook op het internet, waar wij met z'n allen voortdurend content plaatsen, geldt het auteursrecht. Tegelijkertijd hebben veel mensen het gevoel alsof ze op het internet vrij spel hebben. (Online) auteursrechtinbreuken zijn dan ook aan de orde van de dag. Wij adviseren over het IE-recht, sommeren en procederen bij auteursrechtinbreuken en stellen contracten op om conflicten juist te vermijden.

Contracten

Als ondernemer ontkom je er vroeg of laat niet aan om contracten te sluiten. Veel ondernemers willen zich vooral met het ondernemen bezighouden en laten het juridische gedeelte even voor wat het is. Begrijpelijk, want contracten staan vaak bomvol juridisch jargon, onnodige bepalingen en lijken te zijn geschreven voor juristen en door juristen. Bij Spaans&Spaans geloven we dat het anders kan. Onze juristen dagen zichzelf graag uit en schrijven contracten die passen bij jouw bedrijf. Zo kunnen we jouw algemene voorwaarden vergezeld laten gaan van visualisaties (beelden zeggen soms meer dan woorden), het taalgebruik aanpassen aan jouw doelgroep of een contract schrijven in de vorm van een “Q&A”. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden.

Conflicten

Niets zo vervelend als een geschil. Een conflictsituatie brengt vaak veel stress met zich mee en kan de gemoederen hoog doen oplopen. Onderhandelen is écht een ambacht. Door het inschakelen van (een van) onze juristen ben je ervan verzekerd dat een deskundige derde jouw belangen met volledige toewijding verdedigt.

Start-ups

Ben jij een startende ondernemer en heb je slapeloze nachten over algemene voorwaarden, overeenkomsten en ander juridisch 'gedoe'? We're here to help.

Wij hebben al veel start-ups mogen helpen bij de start van hun onderneming en weten inmiddels als geen ander wat een startend bedrijf nodig heeft. Met onze uitgebreide starterspakketten komen we tegemoet aan de behoefte van start-ups om binnen een kort tijdsbestek een stevig juridisch fundament neer te zetten.

Juridisch Vertalen

Bij Spaans&Spaans helpen we je niet alleen met al jouw juridische zaken, maar vertalen we daarnaast jouw contracten van en naar het Engels, Nederlands of Italiaans. Heb je bijvoorbeeld een privacy- en cookieverklaring die vertaald moet worden of een set algemene voorwaarden die je aan jouw internationale klanten wilt kunnen aanbieden? Bij Spaans&Spaans ben je aan het juiste adres.