Algemene Voorwaarden laten opstellen of nakijken door juristen tegen een laag tarief.

algemene voorwaarden

Volgens de wet zijn algemene voorwaarden 

"een of meer bedingen die zijn opgesteld teneinde in een aantal overeenkomsten te worden opgenomen(...)."

Dat is handig voor jou als ondernemer! Door gebruik te maken van algemene voorwaarden voor jouw onderneming kan je een hoop tijd besparen, nu je alles van tevoren hebt vastgelegd en deze afspraken in principe voor elke nieuwe klant gelden. Daarbij zijn goede algemene voorwaarden essentieel om de aansprakelijkheid van jouw bedrijf en jijzelf als persoon zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kan jij als ondernemer met een gerust hart je bezig houden met dat wat je het liefste doet. Mocht er toch een geschil ontstaan met bijvoorbeeld een klant of een zakelijke partner, dan bieden de algemene voorwaarden vaak uitkomst.

Heb je naast een set Algemene Voorwaarden nog een ander contract nodig? Ga dan even naar “Onze overeenkomsten en contracten” voor een opsomming van alle contracten die wij maken.


Elke set van algemene voorwaarden is uniek, doordat iedere onderneming anders is. Als jij je vooral richt op consumenten, heeft de wetgever bepaald dat consumentenbescherming voorop staat. Dit heeft directe gevolgen voor jouw algemene voorwaarden. Daarentegen kunnen andersoortige typen ondernemingen met geheel andere wettelijke regels te maken hebben. Bij Spaans&Spaans geloven wij daarom niet in eenheidsworst. Juist bij algemene voorwaarden zit het hem in de details en gestandaardiseerde algemene voorwaarden zullen veelal niet voldoende zijn als het er echt op aankomt. 

Bij Spaans&Spaans helpen we je graag met het opstellen van een set algemene voorwaarden die perfect op jouw situatie zijn toegesneden. Heb je reeds algemene voorwaarden, maar twijfel je over de kwaliteit? Wij kijken ze graag voor je na en, indien nodig, passen ze aan. 

Het laten opstellen van algemene voorwaarden kan al vanaf 220 euro (ex 21 % BTW). Nakijken en/of aanpassen van jouw algemene voorwaarden vanaf 80 euro (ex 21 % BTW). Neem contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.

Een vertaling nodig van jouw Algemene Voorwaarden? Dat doen wij ook. Lees hier meer.