manifest&

statement

Spaans&Spaans is gebaseerd op acht principes. Deze principes verwoorden waar we voor staan en waar we naar streven.


We zijn nieuwsgierig en streven naar slimme(re) oplossingen.

Onze nieuwsgierigheid naar slimme(re) oplossingen is ontembaar. Dwars als we daarin zijn, durven we door te vragen, conventies in twijfel te trekken en waar nodig onze nek uit te steken. Met een grote dosis optimisme storten we ons in juridische ontdekkingstochten. Daarbij koesteren we kritiek. Aan het klakkeloos volgen van de waan van de dag doen we dan ook niet mee.


We werken samen met jou, onze deskundige cliënt.

Als vakkundige in jouw vakgebied, ben jij van onschatbare waarde voor ons werk. We luisteren dan ook graag naar jou. Naar de kernwaarden van jouw bedrijf, naar jouw unieke kennis en naar jouw vragen en mening. We nodigen je uit om niet aan de zijlijn te blijven staan, maar actief deel te nemen aan onze samenwerking. Daag ons uit om net even verder te gaan, zodat we jouw dagelijkse juridisch adviseur en zakenpartner mogen zijn.


We werken vanuit een “wat kan er wel?” mentaliteit.

We vertellen je niet alleen wat het probleem is, maar ook wat je eraan kan doen. Onze taak stopt niet bij het afdekken van juridische risico’s. We geloven in een holistische aanpak, waarbij niet alleen het recht onze aandacht krijgt, maar we ook alle andere aspecten van jouw onderneming meewegen. Binnen de grenzen van de wet zoeken we naar oplossingen die voor jou werken.


We kunnen door onze technische kennis de juiste vragen stellen.

Wij begrijpen dat elke tijd zijn eigen problemen kent. Onze juristen zijn in staat om eeuwenoude rechtsregels dynamisch in te vullen en oplossingen te vinden voor de kwesties van deze tijd. Het kunnen stellen van de juiste vragen is hierbij essentieel. Door onze tech-kennis en samenwerking met developers (teamadviseurs), verloopt de communicatie vaak verbazingwekkend soepel. Je zult dan ook nooit van ons een onwerkbaar juridisch document ontvangen waar je in de praktijk niets mee kan.


We geloven in 'ouderwetse' begrippen als vakmanschap, betrouwbaarheid en integriteit.

Dat we onszelf graag als eigentijds zien, wil niet zeggen dat we geen waarde hechten aan “ouderwetse” begrippen. Vakmanschap, betrouwbaarheid en integriteit komen bij ons altijd op de eerste plaats. Eigentijds & ouderwets is trouwens helemaal niet zo’n onwaarschijnlijke combinatie. Echte vernieuwing vereist immers een kritische geest, een gezonde dosis bescheidenheid en staat niet gelijk aan het volgen van de waan van de dag.


We zijn uitgesproken.

Het recht is een levend organisme. Eeuwenoud en tegelijkertijd continu in beweging. We adviseren er niet alleen over, maar denken ook na over hoe het zou moeten zijn en geven onze mening. Via columns, e-books, nieuwsbrieven, opiniestukken en gastblogs houden we jou op de hoogte van onze ideeën.


We geloven in transparantie en kwaliteit.

Je mag van ons verwachten dat we met volledige toewijding jouw belangen behartigen. We zijn eerlijk, open en onafhankelijk. Zijn we ervan overtuigd dat het beter is om géén rechtszaak te beginnen, dan zullen we je dit ook laten weten. We procederen niet om het procederen, contracteren niet om het contracteren en adviseren niet om het adviseren. Met ons team van experts voorzien we ondernemers van verfrissend pragmatisch advies. Om dit te kunnen blijven doen, scholen we onszelf regelmatig bij, zijn we lid van diverse vakverenigingen en zul je ons geregeld tegenkomen bij fascinerende lezingen en meet-ups.


We geloven in ons netwerk.

Ons netwerk bestaat uit geweldige professionals. Om het maximale uit onze samenwerking te halen, kunnen wij de juiste persoon deel laten uitmaken van onze samenwerking. Wij brengen jou trouwens altijd met een andere juridische expert in contact, als dat nodig blijkt te zijn.

We omarmen positieve samenwerking. Jij verdient dan ook een actieve plaats in ons netwerk.

Wil je meer weten? Neem dan gelijk contact op